Drogen

Na het uitvoeren van enkele lekdetecties stootte ik op een vervolgprobleem: gevangen vocht. Wanneer ontsnapt vocht (bv door een lek in een waterleiding of een lek in het dak) vast komt te zitten in het vloerpakket of dakpakket, dan kan dit een broeihaard van bacteriën en schimmels zijn. Waar men vroeger hier heel luchtig over ging blijkt nu dat dit niet zomaar te negeren valt. Schimmels en bacteriën kunnen heel nefast zijn voor uw gezondheid en oorzaak zijn voor meerdere kwalen.

Dankzij nieuwe technologieën is het niet meer nodig om een vloerpakket of dak uit te breken: met het plaatsen van de juiste machines is het mogelijk om het gevangen vocht met een minimum aan breekwerk te verwijderen. Deze machines dienen voldoende tijd te krijgen om hun werk te doen. De duur hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid water die gevangen zit en de aanwezige materialen die nat zijn: het ene materiaal houdt harder vocht vast dan een andere.

Bij een dakpakket komt er nog bij dat natte isolatie niet meer isoleert. Het is dus heel belangrijk dat de isolatie gedroogd wordt.

Naast bovenvermelde situaties kan het ook zijn dat er plakwerk, hout of een ander materiaal gedroogd moet worden. Ook hiervoor kan u bij ons terecht voor luchtontvochtiging, luchtverplaatsing,…

 

CONTACTEER ONS